maandag 7 maart 2011

HIEPERDEPIEP....... HOERA!!!!!

   
Vandaag was Romy jarig. 10 jaar alweer, wat gaat de tijd toch ontzettend snel!

Romy had vandaag echt een tóp-dag. Na een beetje een moeizame start met een aanvalletje ging ze steeds beter in haar vel zitten, en kon ze meer en meer genieten van alle aandacht, cadeautjes enz.

Het feest begon op het KDC, daar hebben we taart gegeten en liedjes gezongen, er waren cadeautjes en Romy mocht uitdelen. Het was erg gezellig en Romy genoot er van. Oma Coby was er ook bij!

De rest van de dag op het KDC was heel erg goed gegaan. 20 minuten in de looptrainer, nog even buiten gespeeld en de dag vloog voorbij. Romy was heel enthousiast en stuiterde af en toe bijna haar rolstoel uit :-)


Op weg naar huis in de auto stond de radio aan, en het leek wel of ze mee zat de zingen met de muziek. In m'n spiegel zag ik haar steeds vrolijk heen en weer bewegen, trok ze haar tas op schoot en ging ze steeds even goed rechtop zitten zodat ze fijn aan m'n haar kon trekken :-) Omdat ze nog steeds energie had, hebben we thuis nog even de looptrainer gepakt. Romy had vandaag voor het eerst sinds weken weer een keer haar goeie schoenen aan. Haar voeten zijn al een paar dagen niet heel dik meer, hopen dat dit zo blijft! Het was voor haar met schoenen aan wel zwaarder om haar voeten op te tillen. Je ziet dat ze wil lopen, maar het lukt haar nét niet om het apparaat in beweging te krijgen. Ik hoop dat het straks met de nieuwe looptrainer wel lukt, daar staat ze beter in en het is haar bij de passing gelukt!


Romy was echt ontzettend jarig vandaag, volgens mij vóelde ze zich ook echt jarig, zo vrolijk was ze. Er kwam nog visite, en Romy had zelfs weer echt interesse in de pakjes en probeerde het papier er af te halen. Dat was heel gaaf om te zien. Ze maakte zo goed contact. Ze heeft de laatste tijd af en toe wel weer betere dagen, maar vandaag was echt top, zo heb ik haar in tijden niet gezien!!!! Natuurlijk heeft Romy nog vol trots haar villa laten zien. Tim vond alle lichtjes prachtig.
Helaas was daar dan toch nog een aanvalletje, en Romy viel in het huisje meteen in slaap. Voor de visite was het inmiddels tijd om naar huis te gaan. Na een klein uurtje was Romy weer wakker en kon ze zelf ook nog even snoezelen.


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik hoop zo dat er meer dagen volgen zoals vandaag. Dat vandaag een mooi begin was van een beter jaar voor Romy...

Bedankt allemaal voor het bezoek, de lieve kaarten, sms-jes en berichtjes in het gastenboek!


Droomdal

Romy had 2 hele lieve vriendinnen uitgenodigd om afgelopen zaterdag haar feestje te vieren in Droomdal. Na koffie met wat lekkers hadden we de prachtige snoezelruimte anderhalf uur voor onszelf. De meiden hebben er heel erg van genoten, en ook de pappa's en mamma's vonden het erg gezellig :-) Het was een hele geslaagde ochtend, en we komen hier vast nog vaak terug!!