donderdag 11 augustus 2011

Wijzigingen in de medicatie

 
Melatonine
Uit de speekseltest die onlangs is gedaan is gebleken dat Romy de melatonine niet goed afbreekt, waardoor ze overdag slaperiger is dan ze zonder de melatonine zou zijn. Maar we hebben wel ervaren dat ze zonder extra melatonine niet goed in slaap komt... Voorlopig de dosering gehalveerd. Ze krijgt nu nog 0,5 mg.

Taloxa (Felbamaat)
Helaas had de goeie periode rond mei niets te maken met de switch van de Taloxa suspensie naar de tabletten. We hebben het 3 weken uitgeprobeerd weer, even leek het beter te gaan, maar dat was waarschijnlijk toeval. Na een aantal dagen was er geen verschil meer te ontdekken. We zijn dan ook inmiddels weer over op de suspensie.

Inovelon (Rufinamide)
Omdat de epilepsie echt weer aan het toenemen is, de laatste stap gemaakt in de opbouw van de Inovelon. romy zit nu op 2 x daags 300 mg en daarmee op de maximale dosering i.c.m. Depakine. Daar zijn we nu bijna 3 weken mee bezig en merken nog geen verschil. Misschien wordt het weer eens tijd voor het bepalen van alle spiegels...

Antagel
Romy is sinds de vakantie nog steeds misselijk en spuugt regelmatig. We hebben Domperidon uitgeprobeerd maar dat hielp niet. De Antagel lijkt redelijk te helpen. Helemaal weg is de misselijkheid nog niet. Af en toe spuugt ze nog bij het toedienen van medicijnen of sondevoeding.

Lactulose
Vanwege ernstige obstipatie gebruikte Romy Macrogol. Dat moest opgelost worden in 200 ml water, en dat 2 x daags... Dat pastte niet meer in het schema tussen alle voedingen en medicatie momenten, en bovendien was het vaak een aanleiding tot spugen. We zijn nu over op lactulose (2 x daags 10 ml ) en dat werkt ook prima! Hadden we dat maar eerder geweten...