dinsdag 26 oktober 2010

Even voorstellen: PGB-hulp Wanda

 
Ook Wanda is één van die mensen die we graag om ons heen hebben.


Wanda is verpleegkundige en heeft veel ervaring met kindjes die vergelijkbaar zijn met Romy (nou ja, zoals Romy is er maar 1 natuurlijk :-). Sinds April werkt ze bij ons op woensdagmiddag. We hebben geen vast programma, want het is met Romy elke week weer een verrassing wat de woensdag brengt. Soms doet Wanda haar lekker in bad, als het weer het toelaat wordt er gewandeld en komen ze meestal wel even langs de kinderboerderij, en er wordt in ieder geval veel tijd besteed aan het bewegen.

Oefenen met staan bijvoorbeeld, of evenwichtsoefeningen op de grote bal. Romy strekt dan goed op en neemt steun op haar voeten. Ze doet meestal erg haar best, maar het lukt niet altijd helaas. Door de epilepsie en de medicatie is ze soms erg afwezig en slap, dan gaat Wanda over op 'plan B' en wordt er bijvoorbeeld gesnoezeld, gemasseerd en  haar beentjes doorbewogen.

Als Romy lekker in haar vel zit proberen we ook samen het oefenen met de pecs-map weer op te pakken. Soms lukt het heel goed!

De middag eindigt met het eten. Romy maakt er meestal een grote knoeiboel van, en voor mij is het heerlijk om dat ook af en toe uit handen te kunnen geven :-)


Wanda, we zijn heel erg blij met je hulp en hopen dat je nog heel lang bij ons blijft!!
Tot morgen!