zondag 13 juni 2010

In the pocket!

Zo, deze dag nemen ze ons niet meer af!

We mochten weer naar de theatertour van de Cliniclowns: Reis door het zintuigenrijk, en wat was het weer leuk! Zo geweldig hoe zo veel mensen zich inzetten voor zo'n kleine groep kinderen. Er is eerst een theatervoorstelling met muziek en dans, en dan worden de kinderen in 4 groepen verdeeld om naar 4 kleinere belevings-voorstellingen te gaan in het tastrijk, kleurrijk, klankrijk en geurrijk. Romy kan er nog niet zo van genieten als 2 jaar geleden, maar ze heeft overal aandachtig naar gekeken en geluisterd. Er is een mandarijnen-tuin om naar toe te gaan als je het even niet meer volhoudt, als de muziek te hard is of je even wil 'chillen'. We hebben de mandarijnen-tuin niet gezien, dus dat is een heel goed teken! We hadden niet verwacht dat Romy alle prikkels zo goed zou kunnen verwerken en we hebben dan ook met volle teugen genoten van hoe ze alles beleefde. Deze ochtend was echt een kadootje...

We hebben zelf niet gefilmd, maar op you tube zijn wel filmpjes te zien van het theater, zoals deze:





Natuurlijk wel een paar foto's gemaakt:








's Middags zijn we lekker thuis gebleven om bij te komen van alle drukte, maar Romy was actief en vrolijk (voor tegenwoordige begrippen) dus daar hebben we gebruik van gemaakt. We konden mooi nog alle oefeningen met haar doen uit het schema van de fysiotherapeut. Romy leunt graag wanneer ze de kans krijgt, maar met een beetje doorzettingsvermogen lukt het om haar goed mee te laten werken. Ze geniet dan van de spelletjes tijdens het oefenen en werkt hard.

Durf het bijna niet te zeggen, maar dit weekend zijn de aanvalletjes ietsjes afgenomen (5 a 6 per dag) en lijkt ze weer iets actiever en alerter. We weten nooit wat morgen brengt natuurlijk, maar deze dag is weer 'in the pocket'!