vrijdag 9 juli 2010

Afscheid Zonnehof Wateringen



We hebben er heel lang over nagedacht, alle voors en tegens tegen elkaar weggestreept, nog een gesprek gehad op het huidige KDC (Wateringen) en nogmaals telefonisch contact gehad met het KDC in Naaldwijk en dan gaat het ineens al heel snel gebeuren, slik...

Romy is het afgelopen jaar door de heupoperatie en door de epilepsie + medicatie zo achteruit gegaan, dat ze eigenlijk niet meer op haar plek is in Wateringen. Het KDC is met name gericht op redelijk mobiele kinderen en niet echt ingesteld op verpleegkundige zorg en de intensieve verzorging / begeleiding die Romy nu nodig heeft. Hoewel ze met heel veel liefde en toewijding het afgelopen jaar er alles aan gedaan hebben om het Romy zo goed mogelijk naar haar zin te maken, en ze haar eigenlijk niet kwijt willen op het zandkasteel, lijkt het nu toch de beste oplossing om over te gaan naar Naaldwijk. Daar zijn in elke ruimte til-liften aanwezig, is het een uitzondering als een kind geen verpleegkundige zorg nodig heeft, en zijn er (helaas) kindjes die er nog veel slechter aan toe zijn dan Romy, dus ze zijn meer gewend aan die intensieve zorg.

Het was een hele moeilijke beslissing, want we halen Romy wel uit een vertrouwde omgeving, waar ze zich veilig voelde en zichzelf kon zijn. We hadden een hele goede band opgebouwd met de groepsleiding en met de therapeuten en we gaan ze dan ook heel erg missen! We hopen van harte dat Romy in Naaldwijk snel weer op haar gemak zal zijn, dat ze er met plezier naartoe zal gaan, en dat ze daar de komende jaren goed op haar plek zal zijn. Romy gaat de pubertijd tegemoet, wat nogal eens voor de nodige onrust kan zorgen, en dan is het heel erg fijn als ze een stabiele omgeving heeft en niet meer hoeft te verkassen.
Het gebouw waar de Zonnehof in Naaldwijk is gevestigd wordt gedeeld met een reguliere peuteropvang. De groep waar Romy vanaf september naartoe zal gaan heet 'de Frisbee' en zit in de vleugel van de peuters. 1 x per week is er een uitwisselingsprogramma en de 'gewone' en 'bijzondere' kindjes spelen op dezelfde speelplaats buiten. In deze groep zitten redelijk actieve kindjes die op een aantal punten laten zien dat zij zich kunnen ontwikkelen. Uiteraard is er ook veel rust en regelmaat op de groep en staan er bedboxen zodat de kinderen even op adem kunnen komen tussen de bedrijven door...

Nog even terug naar Wateringen... Afgelopen dinsdag ging de kogel door de kerk, en vanaf a.s. dinsdag gaat Romy 3 weken naar Rijndam. Het lijkt me geen goed idee om Romy na 3 weken in een vreemde omgeving weer 2 weken terug te laten gaan naar Wateringen, om dan door te gaan naar Naaldwijk, dat lijkt me veel te verwarrend. Dat betekent wel dat donderdag meteen al haar laatste dag was!! Hoewel iedereen van de situatie af wist, kwam het nieuws toch heel onverwachts, en zeker omdat het ineens allemaal zo snel ging had ik er heel erg moeite mee om afscheid te nemen en dit hoofdstuk weer af te sluiten. Wat kom ik mezelf weer tegen zeg... We moesten natuurlijk wel even op een goede manier afscheid nemen, dus snel traktaties en bedankjes verzonnen en voor de laatste keer aanschuiven op de groep. Opa en oma halen Romy altijd 'uit school' op donderdag, dus zij waren ook van de partij:


Lieve mensen: heel erg bedankt voor jullie enorme inzet en betrokkenheid. We komen graag nog eens op de koffie :-) Tot ziens!!