vrijdag 2 juli 2010

We gaan naar Rijndam!

Het was een week vol spannende momenten, en dan is dat nog maar het begin...

Kralen en thee...
Dinsdag hebben 3 (ex-) collega's gezorgd voor een héle gezellige middag. Als afscheidskadootje hebben we een workshop sieraden maken gedaan en behalve een gezellige middag leverde dat ook nog een hele leuke ketting op :-) en daarna stond er een heerlijke High-Tea voor ons klaar bij Vrij in het centrum van Delft. Wat zal ik de lunches en andere momenten samen bij de ANWB missen, maar we spraken af contact te houden en in September met z'n 4-tjes uit eten te gaan. Lieve Wendy, Els en Wendy, bedankt voor alles en tot gauw!!

Handtastelijkheid, inspectie, hoogdravend...
Woensdag was een spannende dag. We zijn weer bij de osteopaat geweest. Romy vindt het allemaal prima, de aanrakingen van Laurie. Het is een lief mens en we zien wel verbetering. Het lastige is alleen om na te gaan waardoor het nu precies beter gaat. Komt dat door de behandeling, of heeft het te maken met medicijnen die we aan het op- en afbouwen zijn? Of is het het mooie weer?? Lastig! Vandaag was voorlopig even de laatste keer i.v.m. de vakantie. Daarna maar even kijken of we er nog een paar behandelingen tegenaan gooien!

Er is ook een inspecteur van de gemeente langs geweest om te beoordelen of de verbouwing (plaatsen lift en aanpassen badkamer Romy) wel volgens het plan van eisen was uitgevoerd... Gelukkig was alles dik in orde en gaan ze eindelijk over tot uitbetalen van de subsidie. Ja, je kan het je misschien niet voorstellen, maar de gemeente komt pas over de brug als de verbouwing volledig is afgerond, en we moesten dus een enorm bedrag zelf maar ergens vandaan toveren... De liftleverancier wilde het volledige bedrag van tevoren hebben, maar de aannemer heeft heel erg meegedacht, en die rekening mogen we betalen zodra we de subsidie ontvangen hebben. Leo van Egmond: héél erg bedankt voor alles. Het was me de verbouwing wel, maar het eindresultaat is geweldig! We genieten elke dag van het gemak van de lift en het ziet er prachtig uit! Hieronder een paar foto's van de verbouwing, en natuurlijk het eindresultaat.


Ook nog even contact gehad met de manege waar Romy tot kort voor de heupoperatie iedere week een ritje op de rug van Nick maakte. Ik wil graag na de vakantie weer eens gaan kijken daar en proberen of je je benen al ver genoeg kan spreiden om weer op z'n rug te zitten! Als dat al lukt, dan zullen we het paardrijden wel héél langzaam op moeten bouwen, maar wat zou het fijn zijn als we dat weer iedere week kunnen doen!!! Ze vonden het leuk om te horen dat het weer wat beter gaat en gaven aan dat er genoeg mogelijkheden zijn om het weer rustig aan op te pakken.

Een van de laatste ritjes...


Onze 'vakantie' en de wekelijkse oefeningen...
Over de donderdag valt niet heel veel te vertellen, maar over de vrijdag..... We werden gebeld door de revalidatiearts uit Rotterdam. Ze had goed nieuws want Romy mag vanaf 13 juli (dat is snel!!) 3 weken komen ter observatie en revalidatie. Ze mag overdag gezellig op een peutergroep aansluiten en dan zal er minimaal 9 x per week therapie zijn (5 x fysio en 4 x ergo). Ze slaapt dan gewoon thuis, dus dat is heel erg fijn! Betekent wel dat we 2 x per dag heen en weer moeten om te brengen en halen, maar dat hebben we er héél graag voor over! Het zijn 3 hele dagen en 2 halve dagen. Ik ben zóóó benieuwd hoe Romy het vol zal houden, of ze erg moet wennen en wat deze weken op zullen leveren... Op dinsdagochtend mag ik erbij blijven en daarna is het de bedoeling dat ik gewoon vertrek als ik haar gebracht heb, dat zal best nog lastig worden! Maar wat onwijs fijn dat we dit voor elkaar hebben gekregen! Ik weet zeker dat we aan het eind van deze periode weer heel wat geleerd hebben.

Natuurlijk hadden we ook nog gewoon fysiotherapie bij Daniëlle. Het lukt meestal redelijk om je een beetje alert te maken en beweging uit te lokken. Maar wat is zo'n half uurtje kort dan... We zullen thuis heel veel moeten blijven oefenen!